Oh nana, bäst i stan' Halmstad BK A - IS Halmia 1-2 (1-1)

2011-03-24 @ 19:44:39 • Kommentarer (14)PermalinkMatcherTrackbacks ()

Idag är en lycklig dag för alla Halmianer! På en välbesökt Alevallen slog Halmia tillbaka ett HBK som startade med bästa tänkbara startelva. Trots en bra start med mål direkt av spanske mittfältaren Diaz lyckades Halmia kämpa sig tillbaka och kvittera efter en fint slagen frispark från sidan av Ronny Sabo som Fredrik Gasslander sedan kunde nicka eller sparka (osäker) i mål.

Efter en ganska jämn första halvlek trodde man att Halmia skulle få det svårt i andra halvleks starka motvind men det visade sig inte stämma och istället tog man över mer och mer då man tilläts större ytor då HBK verkade tröttna!? Trots flera byten lyckades HBK inte skapa speciellt heta chanser mer än något enstaka läge som kom till av att Halmias backlinje ibland hade problem med underlaget i uppspelfasen.

Med cirka 20 minuter kvar av matchen lyckades nye Kushtrim Maholli ge Halmia ledningen efter ett fint anfall och avslut där Bujar Mazreku, Ronny Sabo och Niclas Taube också varit inblandade. Efter matchen var det många som tyckte att Halmia faktiskt förtjänat segern och det var fantastiskt roligt och höra alla sånger och biltutor efter slutsignalen.

Dagens seger kändes som en riktig lagseger och det var otroligt roligt att se alla kämpa och slita och sedan få belöningen i form av en skön seger över HBK vilket sedan firades i omklädningsrummet då Remeni öppnade kylen och bjöd alla på varsin Cola.

Nu väntar välförtjänt vila hela helgen och sedan drar träningen igång igen nästa måndag klockan 17.00 på Sannarps konstgräs.