2011-01-09 @ 14:23:50 • Kommentarer (0)PermalinkISH-bloggenTrackbacks ()

Kort resumé av Säsongen 2010..
Förra året vid den här tidpunkten så hade IS Halmia inte ens startelva med spelare. Stora delar av truppen från 2009 beslutade sig för att flytta hem efter studier, byta klubb eller att lägga skorna på hyllan. En av dem var Halmias dåvarande lagkapten och nuvarande sportchef Abner Hintsa.
Efter en vinter av många spelare på provträningar så lyckades Peter “Filosofen” Lindau bilda ett lag med mycket talang som suktar efter framgång. Han lyckades även  tillsammans med laget forma en stark lagkänsla och få fram det yttersta ur varje individ. Ett lag fyllt av vinnarskallar.
Försäsong
Försäsongen var väldigt lång och seg,  älskar att Sverige har 4-5 månaders försäsong i det härliga vinter väder vi haft de senaste två åren.  Noot!
Men just denna säsong tror jag Halmia gynnades av en lång försäsong då truppen var helt ny och med Filosofens speciella och effektiva spelstil så var det just det rödtopparna behövde.
Träningsmatcherna började dock med en förlust mot Lunds BK som tidigare år tog  steget upp i ettan. Det var ett bra motstånd och slutsiffrorna blev 2-3 till skåningarna. Hela truppen kände att det var ett resultat att bygga vidare på och följde upp detta med en 7-0 vinst mot Värnamo samt en vinst i Svenska Cupen mot Svedala IF med segersiffrorna 2-1.
I andra omgången av Svenska Cupen så fick Halmia möta Lunds BK, en till match mot skåningarna men denna gång i en tävlingsmatch. I denna match visade Halmia verkligen att dem skulle bli något att räknade med kommande säsong då de pressade Lunds BK till förlängning där oturligt nog Lund fick nätkänning. Slutresultatet 0-1.
Seriespelet
Vårsäsong
Serien började mot bottentippade Fässberg från Göteborg hemma på Örjans Vall. Matchen var inget att hurra över men en 1-0 seger och 3 poäng i premiären och humöret var på topp.  De två efterföljande matcherna mot Lindome respektive Klagshamn slutade oavgjort och i fjärde omgången stod Varberg på tur. Ett lag som börjat serien ojämnt med en knapp förlust mot Assyriska, storstryk mot Kvarnby och en storvinst mot självaste Ramlösa Södra. Det började väl då Lindau satte 1-0 redan efter tio minuter och vi tyckte att vi hade någorlunda koll på ställningarna  trots att hemmalaget Varberg hade kommit till några farliga lägen i slutet av halvleken. Vi gick ut till andra halvlek som ett helt nytt lag. Sämsta kvarten på hela säsongen och Varberg lyckas göra 3 mål på mindre än tjugo minuter. Inte godkänt. Första förlusten på borta gräs var ett faktum.
Detta fick truppen att tända till och vi fortsatte vårsäsongen obesegrade varav två matcher slutade oavgjort mot Nike och Ramlösa.
Höstsäsong
4 poäng efter Varberg som låg i toppen så var det dags att ställas mot Ramlösa på bortaplan med förhoppningar om att knappa in på våra halländska konkurrenter i höstens första match. Så blev inte fallet och en 2-0 förlust var ett faktum. Rödtopparna gjorde en av deras sämre matcher för säsongen, den sämsta kom dock i den kommande matchen då Halmia mötte Kvarnby på Örjans Vall. Defensivt så gjorde Halmia en stark match men skapade inte så mycket offensivt och nådde bara ett oavgjort resultat, 0-0.  Avståndet var nu 7 poäng och nu började jakten på serieledaren. Trots en nedåtgående form med förlust mot Ramlösa och kryss hemma mot Kvarnby så lyfte sig Halmstads stolthet och tog seger efter seger.  Ni kanske minns VM-90 då Sverige är ihågkommet för 1-2, 1-2 och 1-2, Halmia gjorde motsatsen och vann tre raka matcher med resultatet 3-1 innan en storseger nere i Malmö mot Lilla Torg som inte hade mycket att hämta och fick lämna Hästhagens IP med svansen mellan bena efter en röd/vit överkörning med hela 7-2.
Avståndet till serieledarna var dock densamma och nu ställdes vi mot Varberg BOIS i borgen, Örjans Vall. Halmia hade så här långt inte förlorat på hemmaplan och humöret var på topp både på planen och på läktaren där 791 själar fanns för att följa dramat. Varberg började bäst och tog ledningen med 0-1 efter hörna. Halmia kvitterade visserligen innan halvtidsvilan men andra halvlek tillhörde Varberg, om man ska titta på resultatet. Varberg vann med 1-4 och säkrade seriesegern, Grattis! Men det var kontringar och på Halmias misstag seriesegrarna kunde sticka upp och skapa chanser. Men med tanke på att Varberg slog Halmia med sammanlagt 7-2 över två matcher så är dom värdiga seriesegrare. Dock så tror jag inte Varberg håller i Division 1 med deras spelidé, om dom nu har någon? Så Varberg, vi ses i hissen!
De resterande tre matcherna blev ganska avslaget då det inte fanns så mycket att spela om mer än en andra plats, som undertecknande har varit mer om två gånger tidigare. Pissigt!
Men, nu är det en ny säsong och i år är det dags att vinna serien och ta ett kliv upp i seriesystemet.
Jag hoppas ni
vill följa med oss på resan, för 2011 kommer bli ett mycket intressant år.
/

Försäsongen

Vårsäsongen
Serien började mot bottentippade Fässberg från Göteborg hemma på Örjans Vall. Matchen var inget att hurra över men en 1-0 seger och 3 poäng i premiären och humöret var på topp.  De två efterföljande matcherna mot Lindome respektive Klagshamn slutade oavgjort och i fjärde omgången stod Varberg på tur. Ett lag som börjat serien ojämnt med en knapp vinst mot Assyriska, storstryk mot Kvarnby och en storvinst mot självaste Ramlösa Södra. Det började väl då Lindau satte 1-0 redan efter tio minuter och vi tyckte att vi hade någorlunda koll på ställningarna  trots att hemmalaget Varberg hade kommit till några farliga lägen i slutet av halvleken. Vi gick ut till andra halvlek som ett helt nytt lag. Sämsta kvarten på hela säsongen och Varberg lyckas göra 3 mål på mindre än tjugo minuter. Inte godkänt. Första förlusten på borta gräs var ett faktum.

Höstsäsongen
De resterande tre matcherna blev ganska avslaget då det inte fanns så mycket att spela om mer än en andra plats som vi självklart tog hand om.
Men nu är det en ny säsong och iår är det dags att vinna serien och ta ett kliv upp i seriesystemet.
Jag hoppas ni vill följa med oss på resan, för 2011 kommer bli ett mycket intressant år.