Inställd träning 29/1

Pga snön som föll under natten mellan fredag och lördag blev lördagens träning på Sannarps konstgräs inställd. Halmia fortsätter träningen på måndag med brottningsträning på Halmstad Arena kl 18:00.

Nytt för nästa vecka är att onsdagsträningarna på Halmstad Högskola inte fortsätter utan blir istället ersatt av någon annan slags träning, vi vet dock inte av vad än, antagligen gym eller fotbollsträning på Sannarp. Nästa vecka drar även träningsmatcherna igång och först ut på programmet är Höganäs BK som gästar oss på Sannarps konstgräs på lördag kl 14:00.

Som vi nämnde tidigare i veckan har ISH gjort klart med sitt tredje nyförvärv i form av ytterbacken Robert Pettersson från Oddevold. Robert är en explosiv ytterback som har och säkerligen skulle kunna spela högre upp igen än division 2. Även Kushtrim Maholli från Hyltebruk förväntas bli klar inom en snar framtid enligt HP.

Så här ser truppen ut enligt vad vi erfar; (spelare med kontrakt)

Jonas Käck

Ervin Ribic
Fredrik Gasslander
Björn Carlsson
Christoffer Andersson
Robert Pettersson

Niclas Taube
Viktor Welander
Jonas Lindh
Bujar Mazreku
Johan Mangfors
Rickard Boman

Calle Genberg

Utöver dessa så finns det ett antal spelare som spelade för oss förra året och som fortfarande tränar med oss men som vi för närvarande inte vet om dom har kontrakt med oss eller inte;

Stefan Markovic

Martin Svensson

Ronny Sabo
Robin Thomasson

Detta är inga fakta utan vad vi tror.

/Svennis

Löpträning 28/1

Dagens löpträning höll återigen till på gymmet på Halmstad Arena eftersom underlaget utomhus ännu inte är helt bra. Samtliga spelare närvarade utom Jonas Käck som fortfarande är sjuk. Först ut på löpbanden för 4 x 4 minuters löpning var Viktor, Boman och Björn. Sedan anslöt dom andra spelarna efterhand då det som gäller är att vi ska närvara någon gång mellan 16:00 och 17:00. När träningen var avslutad skyndade sig alla spelarna hem för att hinna titta på handbollen som började kl 18:00.

Imorgon fortsätter vi med veckans sista träning om inte snön ställer till det, klockan 11:00 på Sannarps konstgräs.

/Svennis

Fotbollsträning torsdag 27/1

Dom flesta spelarna anlände till Sannarps konstgräsplan iförda joggingskor eftersom vi nu börjat med att jogga upp till planen från vårt omklädningsrum på Örjans Vall.

Efter en stunds väntan på att Oskar Remeni och Co skulle komma i sina bilar med våra skor i bagaget kunde träningen starta. Vi började med lite teknikuppvärmning där vi fick springa "idioten" samtidigt som vi höll varsin boll i luften och sedan "idioten" igen fast med bollen efter backen istället.

Vi gick sedan raskt över till spel och vi delades då in i två lag som särade på sig där hälften spelade match 5 mot 5 med varsin målvakt medan den andra gruppen under Oskar Remenis översikt spelade 5 mot 5 där bägge lagen försökte hålla bollen inom laget så länge som möjligt på en lite större yta.

När dessa övningar var klara blev det dags för större spel 11 mot 11. Det blåa laget var storfavoriter då man krossat det gula laget i bägge föregående övningar och det var därför inte många som blev förvånade när det blåa laget tidigt tog ledningen med 1-0 genom Bujar. Eftersom Jonas Käck återigen var sjuk stod Peter Lindau i mål för det blåa laget och det fick man betala priset för när Peter begick ett fatalt misstag och av någon outgrundlig anledning var ute och snurrade utanför straffområdet vilket Christoffer "Doffe" Andersson inte var sen att upptäcka och kunde mycket skickligt lyfta in bollen i öppet mål från halva plan.

Fredrik Johansson i det gula laget utgick strax därefter med en stukad fot och då ställningen nu var 2-1 till dom blåa beslöt ledningen att det blåa laget också skulle få avsluta träningen med en man mindre på planen, Martin Svensson bytte från blått till gult och i utbyte mot detta slapp dom blåa ha en för dagen darrig Peter i mål och istället fick man Stefan från det gula laget.

Till det gula lagets stora glädje lyckades man sedan kvittera till 2-2 efter en stunds Hawaiifotboll. Matchen stod nu och vädge och närmast segern var det blåa laget och Niclas Taube vars skott sånär gick in nere vid den högra stolproten. Hade skottet gått på mål hade Peter som nu alltså stod i det gula lagets mål inte haft en chans eftersom han vid detta tillfälle trasslat in sig i nätet vid den andra stolpen. När Remeni sedan blåste i pipan för full tid var ställningen 2-2.

Idag var det ett nytt ansikte och tränade med oss nämligen anfallaren Patrik Redo som tidigare spelat för t.ex. allsvenska Trelleborg. Det ryktades även om att ett eventuellt tredje nyförvärv skulle vara klart för Halmia men dessa uppgifter har ännu inte kunnat bekräftas.

/Svennis

Träning på Halmstads Högskola 26/1

Tja tja bloggen!

Idag hade vi ett lite lugnare pass som började med teknikuppvärmning där vi skulle passa och sedan hålla bollen i luften i 3-mannagrupper. Efter uppvärmningen fick vi spelare spendera en timma på läktaren medan Lindau gick igenom hela vår grundläggande spelidé som är en hel del nytt för dom nya spelarna och lite repetition för dom som varit med sedan tidigare.

Vissa spelare valde efter detta att köra lite extra i gymmet bredvid medan dom andra spelade inomhusfotboll 5 mot 5, Christoffer "Doffe" Andersson fortsatte sin strävan mot toppen och trotsade på egen hand kylan och begav sig ut för att löpa milen.

Idag saknades Jonas Käck då han hade ont i halsen och istället valde att vara hemma och finslipa på sin magisteruppsats i Filmanalys där han valt att inrikta sig på den geniala pedagogiken i filmen Avatar...



Imorgon fortsätter vi med fotbollsträning på Sannarps konstgräsplan kl 17:00.

/Svennis

Fotbollsträning 25/1

Idag var det den hittills jobbigaste fotbollsträningen som vi haft i år. Träningen inleddes med en enkel passningsövning för att sedan gå vidare med en snabb teknikövning. Vi delades sedan in i 3 lag om 7 spelare där 2 av lagen spelade 2 mot 2 anfall-försvar medan det tredje laget fick köra snabbhetsträning och konditionsträning. Detta gjorde vi 6 x 4 minuter och träningen avslutades med större spel 10 mot 10. Det gula laget skrällde och vann med 1-0 efter att Robin Thomasson avslutat med en iskall chipp över en utrusande Stefan i målet. Det segrande laget bestod av Käck, Robert, Andreas, Greiff, Jonas, Bujar, Taube, Robin, Fredrik J och Viktor. Ny för idag var provspelande yttern Kristoffer från Högaborgs BK som spelade i det blåa laget.

Försäsongen börjar kännas av för spelarna i laget och det är många som har börjat få lite tunga ben, vilket vore konstigt annars. Försäsongsmatcherna börjar närma sig och det är nu inte mer än 11 dagar kvar till första träningsmatchen hemma på Sannarps konstgräs mot Fredrik Gasslanders forna klubb, Höganäs BK.



Imorgon fortsätter träningsveckan med inomhusträning kl 6 på Halmstad Högskola.

/Svennis

Brottningsträning 24/1

Idag var det alltså dags för det tredje brottningspasset i ordningen på Halmstad Arena. Det var för dagen 19 nervösa kamrater som med viss oro i blicken entrade hallens brottningsmatta. Uppvärmningen började i ett ovanligt högt tempo och redan efter första armhävningsdirektiven från instruktörerna kunde man börja skymta lite darr på Björn Carlssons underläpp.

Vi delades sedan i sedvanlig ordning in 2 och 2 följt av flera krävande övningar där vi på olika sätt bar varandra kors o tvärs över banan. Dagens pass avslutades med en stafett där samtliga 5 deltagare i varje lag skulle ta sig över två brottningsmattor fram och tillbaka två gånger i rad bärandes på en 25-kilosvikt. Man startade i ett rasande tempo där Johan Mangfors tidigt kopplade greppet om ledningen med dom andra lagen tätt bakom bortsett från Bujar "bonden" Mazreku, som representerade lag 1, som redan på förstastreckan fullkomligt gick in i väggen och lyckades hamna under sin vikt och var på väg att krossas mot mattan om det inte hade varit för bröderna Tagestam som kom till undsättning och med hjälp av en bår kunde bära en chockad Bujar av mattan.

Det var sedan också föga förvånande storväxta lag 4 bestående av nämnde Mangfors, Martin Svensson, Calle Genberg, Doffe och Taube som tog hem en komfortabel seger, inför ögonen på en gråtandes Fredrik Gasslander som inte kunde göra annat än att skrika ut sin besvikelse på sina lagkamrater i lag 3.

I tävlingen "Dagens stelaste" var det så jämnt mellan titelinnehavaren Rickard Boman och utmanaren Martin Svensson att juryn beslöt att det hela skulle avgöras i grenen "Vem kan stå längst på ett ben" och då undertecknad var tvungen att hinna med ett tåg så är vinnaren för tillfället okänd. Men då priset idag var en helkroppsmassage förväntades dessa herrars kamp pågå ändå in på småtimmarna.

En rolig nyhet är att Halmias för i år nya sportchef, Abner Hintza, kom och besökte oss på träningen för första gången.



Efter en tuff start på veckan är frågan vi alla ställer oss om Bujar efter dagens incident verkligen klarade av att köra sin traktor hem till Laholm eller om han tvingades övernatta i Halmstad istället.

/Svennis

Veckans sista träning...

Fredagens löpträning var identiskt med föregående vecka då vi körde 4 minuters intervaller på löpbanden i arenans gym. Dom flesta var samlade kl 16:00 utom Niclas Taube som inte anmält sin frånvaro till tränare Peter Lindau och bestraffas därför rättvist med 100 kr i böter.
Med tanke på att vi bara var på gym och sprang det vi skulle så finns det inte så mycket att rapportera från dagens pass. Dagens ros går till Christoffer Andersson som med vilja och kärlek till sporten alltid ger sitt yttersta på varje träning och gör allt för att utvecklas och nå toppen. Härligt Doffe.
På måndag är det brottning som gäller, jag längtar...
/T.Grip

Fotbollsträning 20/1

Idag var det återigen dags för fotbollsträning på Sannarp. Träningen började med samma passningsövning som tidigare plus att Lindau hade haft lite tid över på lunchen idag och lagt till fler spännande övningar som förvirrade hela spelartruppen. Framför allt Victor "Frodo" Welander som såg ut som stort frågetecken under hela övningen. Därför gick vi raskt övet till en avslutningsövning med samma grundidé från momentet innan som resulterade i många fina mål, speciellt från Gasslanders känsliga högerdojja.
Avslutningsvis så blev det spel på större yta där slutresultatet blev 1-1 efter en tveksam kvittering av det gula laget. Men eftersom Taube spelade med det gula laget så godkändes givetvis målet då han tillsammans med tränaren Peter Lindau har vuxit fram till en stark domarduo.
En lugnande nyhet till alla supportrar är att Rickard "Bosse" Boman verkar har tagit itu med sina ryggproblem och är återigen i träning. Ryktet säger att rehabiliteringen ska ha skett på årets julklapp från 2009, spikmattan.
Imorgon är det löpträning på Halmstad Arena mellan 16:00 - 17:00.
/ T.Grip

IS Halmia Look alikes 3



          Barcaprodukt?                          Halmias skyttekung 2010?



      Motalaanfallare?                   Med i amerikansk dramaserie?



       Nyckelspelare i Everton?                 Nyckelspelare i IS Halmia?



               David Villa?                                   Vigan Ademi?



Löpstark mittfältare i IS Halmia?    Representerade USA i VM 1994?

/Svennis

Inomhusträning 19/1

Dagens träningspass på Halmstads Högskola startade i vanlig ordning med två passningsövningar i små grupper och avslutades även idag med en tävling om vem som kunde utföra 10 varv av sista övningen på kortast tid. Det laget som var bäst på att hålla nerverna i styr under denna tävlingen var laget bestående av Ervin, Ronny, Bujar, Taube, Doffe och Boman.

Efter detta delades vi in i nya 3-mannagrupper som skulle köra stafett i en övning som brukar kallas "idioten" och samtidigt hålla en boll i luften genom hela övningen och sedan samma övning fast med bollen vid fötterna istället. Till allas stora förvåning (Remeni tappade till och med talförmågan för en kort stund) stod gruppen med Viktor, Robban och Käck som segrare när krutröken väl hade lagt sig... Det visade sig senare att Viktor hade spenderat hela förmiddagen med att studera regelboken och upptäckt att fusk tydligen var tillåtet i denna grenen och det var hans grupp inte sena med att utnyttja. Så idag vill jag skänka en liten eloge till Viktor, Käck och Robban som föregår med gott exempel och visar att det lönar sig med bra förberedelser före träningen.

Efter prisceremoni och nationalsång delades vi åter igen in i nya lag som skulle spela inomhusfotboll 6 mot 6 medan dom andra spelarna som av skaderisk och liknande undviker inomhusfotboll fick hålla till i gymmet. Då inträffade dagens stora behållning när Oskar Remeni precis före spelet skulle till att börja lurade upp Viktor Welander på läktaren med en tvåfotare. Spelets vinnare blev det gula laget bestående av Käck, Lindh, Doffe, Robban, Taube, Andreas, Jonas, Ervin och Viktor som vann efter att man gjort ett tidigt ledningsmål och sedan stängt matchen på klassiskt italienskt manér. Sista halvtimmen fick vi under eget ansvar spendera i gymmet vägg-i-vägg med hallen.



               - Vad hände igentligen?

Enligt rykten ska det nu börja frysa på i Halmstad så imorgon blir det förmodligen fotbollssträning kl 17:00 på en isig konstgräsplan på Sannarp.

/Svennis

Fotbollsträning 18/1

För första gången i år var det en spelvänlig plan som väntade oss spelare när vi anlände till Sannarps konstgräsplan. Veckans plusgrader hade med andra ord räddat vaktmästarna och deras halvdana inställning till att sköta om planen.

Fotbollsträningen började med två olika passningsövningar där "Filosofen" lade ner mycket energi på att förklara övningarna som speglade hans spelidé. Gruppen med Bujar i spetsen snappade snabbt upp informationen och briljerade till en början innan Björn och Bujar började avlossa den ena projektilen efter den andra mot varandra. Ur denna duell klev Björn ut som segrare och man kan konstatera att Björns rutin från Sveriges U21-landslag kommer räcka långt i år.

Sedan delades vi upp i två grupper där ena gruppen spelade 5 mot 5 där man skulle hålla bollen inom laget och den andra gruppen spelade 5 mot 5 med målvakter. Träningen avslutades sedan med att vi spelade på en större yta 11 mot 11 och där vann det blåa laget en förkrossande seger med siffrorna 9-3. Det blåa laget bestod av Stefan i mål och utespelarna Björn, Greiff, Gassa, Ervin, Ronny, Robin, Mangfors, Taube, Genberg och Kushtrim.

Idag kunde man verkligen se vilken stark trupp vi har då tempot och kvalitén har höjts från i fjol. Dels med ett par heta nyförvärv samt en härlig inställning från dom spelare som varit med sedan tidigare. En av dessa är Niclas Taube som som befann sig på planen en halvtimme innan övriga lagkamrater för att finslipa sin teknik och kondition. Detta tycker jag Ervin ska ta efter...

Idag närvarade även två individer som jobbar bakom kulisserna nämligen Lars Lindh och ordföranden Ulf Sjögren. Ulf Sjögren var lyrisk över det han sett på dagens träning och ryktet säger att han lämnade träningen i förtid för att skynda sig hem och lägga segerchampagnen på kylning inför serieavslutningen den 9:e oktober.

En glad nyhet är att Martin Svensson var tillbaka i träning men kanske inte en lika glad nyhet för Rickard Boman som nu riskerar att bli av med titeln som "Stelast" på nästa brottningsträning. Samme Boman utgick från dagens träning med svåra ryggsmärtor, kanske var det gårdagens kullerbyttor som gjorde sig påminda?

Nästa träning är imorgon onsdag 18:00 inomhus på Högskolan i Halmstad.



Hamnar Boman i gipsvagga efter denna försäsong?

/T. Grip

Dagens brottningsträning...

Måndagens brottningsträning började precis som förra veckan klockan 6 inne i BK Allians brottningshall. Nytt för idag var att träningstiden kortats ner från tidigare 90 minuter till 60 minuter. Dagens pass påminde mycket om det förra brottningspasset med några få inslag med nya övningar. Nytt för idag var även att Lindau deltog i så gott som hela passet, utan att klaga allt för mycket dessutom.

Efter ett tufft pass där alla spelare fick kämpa o slita ordentligt, idag fick vi faktiskt brottas lite, hörde man många spelare pusta ut när det var dags för nedjogging. Desto mindre glad blev undertecknad när Lindau efter träningen meddelade att det alltså inte blir något träningsläger i år. Väldigt tråkigt men att det kan kosta vissa spelare väldigt mycket pengar med tanke på utebliven arbetsinkomst och liknande är ett argument man kan köpa.

Idag saknades Johan Mangfors då han var sjuk, saknades gjorde även Martin Svensson, Erik Ferman och Christofer Johansson. Deras vara eller icke vara i klubben är för tillfället oklart. Dagens pris som STELAST går till Rickard Boman då en av bröderna Tagestam (bägge var och tittade) var framme och gav honom hjärt- och lugnräddning under träningens halvtidsvila. Tydligen är Bomans pingistalang mycket större än hans talang för kullerbyttor o hjulningar.


                Stolt vinnare?

Imorgon fortsätter träningsveckan med fotbollsträning uppe på Sannarps konstgräsplan med start klockan 17:00.

/Svennis

IS Halmia look alikes 2



           Mittback i IS Halmia?                       Flög med Con Air?



 Mittfältsmotor i Manchester United?    Tredjemålvakt i IS Halmia?



  Lagkapten i Kalmar FF?                 Lagpappa i IS Halmia?



                  Sonic?                                  Robin Thomasson?



      Karl-Bertil Jonsson?                          Jonas Lindh?

/Svennis & T. Grip

Fler spelarpresentationer...

Namn:
Smeknamn:
Född
Position:
Styrkor
Tidigare klubbar
Favoritlag:
Favoritmat:
Favoritdryck:
Favoritfilm:
Sysselsättning:
Gör på fritiden:
Visste du att?


Namn: Ervin Ribic
Född: 1986
Position: Högerback
Styrkor: Frisparkar, teknik, kvick
Tidigare klubbar: Halmstad BK, Laholms FK
Favoritlag: Wolverhampton
Favoritmat: Korv med bröd
Favoritdryck: C-vitamin med apelsinsmak
Favoritfilm: Karate Kid
Sysselsättning: Lärare
Gör på fritiden: Fiskar, rättar prov

Visste du att?
Ervin är en materiallirare utan dess like och har en samling på 15 par fotbollsskor.





Namn: Christofer Johansson
Smeknamn: Dumle
Född: 1987
Position: mittfällt
Styrkor: teknisk, löpstark
Tidigare klubbar: Degerfors, Strömstorp IK, Snöstorp/Nyhem, Laholms FK
Favoritlag: Degerfors
Favoritmat: Nudlar & Bacon
Favoritdryck: Vatten
Favoritfilm: Hundtricket
Sysselsättning: Livsnjutare
Gör på fritiden: Åker skateboard, spelar munspel och dragspel

Visste du att?
Dumle är en mycket duktig trollkarl.





Namn: Erik Ferman
Smeknamn: Socker-Conny
Född: 1990
Position: Ytterback
Styrkor: Löpstark, spelförståelse
Tidigare klubbar: Värnamo Södra, IFK Värnamo
Favoritlag: Leeds
Favoritmat: Mammas mat
Favoritdryck: Nubbe
Favoritfilm: Mamma Mia
Sysselsättning: Jobbar
Gör på fritiden: Spelar data

Visste du att?
Erik har ett brinnande intresse för konst och har målat alla sina tavlor i sin lägenhet själv.

/Svennis & T. Grip

IS Halmia look alikes

Vi har upptäckt att vi har en hel del look alikes i laget. Här kommer några smakprov;


Matchhjälte i VM-finalen 1998?   Leder IS Halmia till serieseger i division 2 i år?



        Sverigedödare i VM 2006?          Vinner poängligan i division 2 2011?



Släppte ringen i Domedagsklyftan?  Skyttekung i division 2 2011?

/ H. Backe, Svennis & T. Grip