Dålig uppdatering

Det har den senaste tiden varit lite dålig uppdatering på bloggen. Detta beror på att undertecknad varit sjuk och en grupp som numera går under namnet "Mycket snack och liten verkstad-gruppen" lovade att hjälpa till med rapporter men dessa rapporter har istället lyst med sin frånvaro...

Torsdagen och fredagens träningar var iallafall två vanliga fotbollsträningar på Sannarps konstgräs. Det saknades fortfarande en hel del spelare men ett nytt ansikte syntes på dessa träningar nämligen en kille från Armenien och det enda vi vet om honom är att han är försvarare och inte talar svenska.

Lördagens match var borta mot Norrby i Borås. Där deltog den nyss nämde armeniern och även en viss Patrik Redo. Efter en 1-0 ledning i paus tappade Halmia och förlorade till slut med 2-1 men man gjorde enligt rapporter en ganska bra insats trots förlusten. Halmias mål gjordes av Ronny Sabo.

Idag börjar veckan med en brottningsträning, flyttad från 18.00 till 17.30 pga att alla spelare skall infinna sig på Halmias årsmöte som startar 19.00 på Scandic Hotell.

Till helgen väntar hemmamatch mot Markaryd som i år spelar i division 3. Matchen spelas enligt Halmias hemsida klockan 15.00 på Sannarps konstgräs. Efter matchen blir det bastu och sedan lagfest och eventuellt inkilning av dom nya spelarna.


Gjorde fin assist till Ronny Sabos mål i lördags.

/Svennis

Löpträning 23/2

Dagens träning gick i löpardojjornas tecken. På grusvägen utanför ett soligt Örjans Vall fick samtliga närvarande Halmiaspelare bekänna färg då vi fick springa fram och tillbaka till slottsmöllan och sedan vidare så långt vi hann under 4 minuter. Efter detta fick vi 90 sekunders vila för att sedan upprepa löpningen hela 4 gånger till med samma vila imellan.

Flertalet spelare saknades idag av olika anledningar men under Oskar Remenis och Kolas övervakning och tidtagning deltog även Lindau i löpningen. Samtliga 5 löpningar vanns av Niclas Taube som efter söndagens match mot Lunds BK kände sig ovanligt lätt i kroppen med två tänder mindre att springa runt och bära på. Efter löpningen väntade bastu och dusch för trötta spelare och Remeni bjöd på Cola direkt från kylen snäll som han är.

Efter ombyte begav sig spelarna hem för att se på kvällens Champions League, inte minst Jonas Käck som tillsammans med Rickard Boman försökte organisera att en större grupp gemensamt skulle gå och titta på Inter-Bayern München på något ställe i stan men intresset för detta var naturligtvis svalt då dom flesta hellre ville se Manchester United fortsätta sin väg mot nästa stora europeiska cuptitel borta mot Marseille istället. Det är nu även planerat med ny lagfest och eventuell inkilning lördagen den 5e mars på Halmianen då den förra blev inställd pga den sent inplanerade träningsmatchen dagen efter mot Lunds BK. Med andra ord vet ni vilken lördagskväll ni gör bäst i att hålla er hemma på för er egna säkerhets skull så ni slipper höra Fredrik Gasslanders Malmö FF-ramsor och se Ronny Sabos Michael Jackson-imitationer på dansgolvet.

Nästa träning startar imorgon torsdag klockan 17:00 på Sannarps konstgräsplan.

/Svennis

Träning 22/2

Före tisdagens träning började meddelade tränare Lindau att det pga det stora manfallet skulle bli en kort och ganska lågintensiv träning, han berättade även att HBKs U21 var intresserat av att möta oss igen i träningsmatch innan säsongen startar och att det antagligen blir så.

När träningen väl startade värmde vi upp med kvadraten och fortsatte sedan med en övning som gick ut på att två lag med 7 spelare i varje skulle hålla bollen inom laget i en begränsad yta där man max fick använda två tillslag på bollen. Med instruktioner att klara 10 passningar inom laget för poäng gick det ena laget med en ständigt fuskande Fredrik Gasslander som både skulle dra i tröjan och ta för många tillslag på bollen upp i ledning med 3-0 men sedan vände Bujar Mazrekus lag och lyckades till slut vinna med 7-6.

Åskådare vid sidan av planen trodde sig se en ny spelare i Halmia mycket lik en viss Didier Drogba, möjligtvis hans lillebror av hans styrka och utseende att dömma, men det visade sig bara vara Ronny Sabo som legat extra länge i solariet under veckan. Denna lugna träning avslutades med lite träning av våra uppspel innan vi begav oss till bilarna för att åka tillbaka till Örjans Vall.

/Svennis

Lunds BK-IS Halmia 3-0 (2-0)

1-0 Lunds BK
2-0 Lunds BK
3-0 Lunds BK

Nästa träning är klockan 17.00 på tisdag på Sannarps konstgräs.

/Svennis

Inför Lunds BK-IS Halmia

Dagens trupp;

Stefan; Doffe, Jonas, Andreas, Gazza, Mangfors; Boman, Taube, Lindh, Bujar, Robin; Genberg, Ronny, Kushtrim.

Borta; Käck (sjuk), Ervin (semester), Viktor (ljumsken), Björn (vaden), Greiff (bortrest).

/Svennis

Varbergs BoIS FC-IS Halmia 4-1 (3-1)

1-0 Varbergs BoIS FC
2-0 Varbergs BoIS FC
3-0 Varbergs BoIS FC
3-1 Robin Thomasson
Gult kort Bujar Mazreku, världens sämsta filmning någonsin.
4-1 Varbergs BoIS FC (5 meter offside)

/Svennis

Fotbollsträning 17/2

Då undertecknad var sjuk blir det ingen rapport från denna träningen. /Svennis

Gym 16/2

Idag var det träning med eget ansvar då alla spelare kunde välja tid själva när man ville träna. Uppgiften var att springa 5 x 4 minuter på löpbandet i så högt tempo som möjligt. Efter löpningen kunde man även köra lite styrketräning dom som var sugna eller kände att dom behövde det extra mycket. Lindau själv närvarade och deltog i både gym och löpning men blev efter sin förstarunda så trött att han tappade räkningen och trodde att han var klar med alla 5 löpningarna och fortsatte sedan vidare till avdelningen med vikter.

Denna veckan har fredagens träning tagits bort för att spelarna ska kunna få vila inför helgen som väntar med match både lördag (Varbergs BoIS) och söndag (Lunds BK).

Nästa träning är imorgon torsdag med start klockan 17.00 på Sannarps konstgräsplan.

/Svennis

Fotbollsträning 15/2

Innan träningen hade Lindau en snabb genomgång av helgens match mot Husqvarna FF. Han tyckte att vi spelat bra och förtjänade att vinna matchen, Husqvarna hade tydligen som mål att sätta hög press på oss och ha spelet efter backen men istället fick vi mycket tid med bollen och det blev mycket långbollar från deras backlinje. Han var även nöjd med att vi gått runt på lite spelare och att alla gjort bra ifrån sig när man fått chansen.

Vi fick även en mycket tråkigare nyhet då nyförvärvet för i år från Oddevold, Robert Pettersson, innan träningen meddelade att han i samråd med läkare beslutat att ta en break från fotbollen på obestämd tid då en gammal whiplashskada börjat göra sig påmind allt för mycket. Väldigt tråkigt för "Robban" men även för Halmia som nu har en väldigt duktig ytterback mindre. Vi får hoppas på ett återseende av honom i halmiadressen även om det nog bara är Robert själv som vet hur stora dom chanserna är.

Efter detta åkte vi upp till ett iskallt och blåsigt Sannarp. En viss oro har börjat infinna sig inför helgens två träningsmatcher då vi just nu kanske bara har 13 friska spelare att välja mellan. Det var kanske därför vi hade en lite kortare träning som började med teknikuppvärmning där varje spelare hade varsin boll och skulle först driva och sedan kicka bollen genom en bana bestående av koner.

Vi delades sedan in i två lag som genomförde en passningsövning i två kvadrater där det ena laget skickar över 4 spelare som jagar medan det andra laget försöker klara så många passningar som möjligt inom dom bryter. Sedan gick vi över och spelade 8 mot 8 där ena laget hade Stefan i mål medan det andra hade Lindau i mål då Jonas Käck har feber. Efter ett par matcher avslutades träningen sedan med lite löpning innan Snöstorp/Nyhem kunde entra planen.

Efter träningen var det skoprovning på halmianen där representanter från Umbro och Team Sportia i stan närvarade. Tidigare hade damlaget och ungdomssektionen varit där och det var fullt med skor och kläder överallt.

Nästa träning är på gymmet på Halmstad Arena imorgon mellan 16.00 och 17.00.

/Svennis

Brottningsträning måndag 14/2

Det var ett slitet gäng sedan helgen som samlades för veckans första träningspass. Försäsongen som har vart lite tuffare än vanligt med halmiamått mätt har börjat sätta sina spår på truppen och det var flera spelare som klagade över tunga ben och liknande.

Inför dagens publiksiffra på stabila 3 personer startade träningen med lite jogging runt mattan. Det var sedan för första gången på dessa träningar dags för stationsövningar. Vi delades upp i 4 grupper som skulle gå runt i en bana med 4 stationer. Dessa stationer var; armhävningar, dipps, upphopp i en tjockmatta och en övning där man skulle dra upp benen så högt man kunde medan man höll sig i ribbstolarna med armarna (är osäker på vad övningen kallas). Första rundan höll vi på i en minut på varje station, sedan 45 sekunder och till sist 30 sekunder. Detta var riktigt tungt (dom skojade tydligen inte förra veckan med att vi skulle få det riktigt tufft idag) och när sista rundan var slut fick vi en välbehövlig vattenpaus.

Nu var halva passet utfört och när alla var samlade igen efter pausen var det dags för lite brottning. I samma grupper som tidigare skulle vi nu mötas en mot en i brottning i en minut. Den som imponerade mest i detta var Rickard Boman som för dagen vaknat upp som en ny människa ur sin gipsvagga och sedan gick och tog hem samliga matcher i sin grupp med sin aggresiva stil som även imponerade på brottningsinstruktörerna.

Sista kvarten avslutade vi med att först bära varandra två och två i vanlig ordning tvärs över mattan i olika former och allra sist med en stafett där man skulle göra kullerbyttor över hela banan och sedan krypa tillbaka. Det korades aldrig någon segrare denna afton då Ervins lag hade en viss ledning på sista sträckan men då just nämde Ervin helt oförklarligt och mycket orutinerat på upploppet reste sig upp och började springa istället inför ögonen på domarna så diskades hans lag och hela tävlingen.

/Svennis

Husqvarna FF-IS Halmia 2-2 (1-1)

0-1 Fredrik Gasslander
1-1 Husqvarna FF
2-1 Husqvarna FF
2-2 Jonas Lindh

Bujar trots lårkaka bäst på planen.

/Chris Brown

I huvudet på Viktor Welander

Viktor tänker på hur det är att spela fotboll på konstgräs inomhus. Han ser fram mot att göra säsongens första mål. Fantastisk kycklingbaguette! Gick Remini upp tidigt i gryningen och gjorde dom imorse? Hoppas dom har på värmen i byggnaden så man slipper frysa på bänken. Måste gå på toa innan matchen.

Träning dagen före match 11/2

På en kall och blåsig plan där snön precis börjat lägga sig startade fredagens och veckans sista träning med lite kvadraten och löpning runt planen. Medan Peter sedan hade en anfallsövning med några få utvalda spelare hade dom andra spelarna avslutsövning på andra sidan av planen under Kola och Remenis översikt.

Efter detta var det dags för spel 10 mot 10 på en planhalva. Det röda laget bestående av Käck, Lindau, Greiff, Mangfors, Robban, Doffe, Boman, Lindh, Calle och Viktor vann med stor marginal då man lyckades ta vara på det gula lagets misstag mycket likt det HBK gjorde i tisdags.

Efter denna korta träning laddar nu alla spelarna inför lördagens match mot division 1-laget Husqvarna FF. Även i fortsättningen blir det mycket division 1-motstånd då vi nästa helg möter först Varbergs BoIS borta på lördagen och sedan Lunds BK borta på söndagen.

För övrigt har det varit ganska tyst på värvningsfronten denna veckan och veckans snackisar har varit tisdagens match mot HBKs a-lag och att Halmia eventuellt kommer spela i division 1 redan denna säsong. Beslut om detta kommer inte förrän i början på mars pga ÖIS och Qvidings årsmöten som är inplanerade då.

/Svennis

Fotbollsträning 10/2

På grund av ösregnet började torsdagens träning med genomgång i omklädningsrummet av tisdagens match mot HBK. Skönt tyckte nog dom flesta förutom Kushtrim som hade åkt direkt till planen istället för omklädningsrummet efter jobbet. På genomgången förklarade Lindau att han tyckte vi stått upp bra och gjort en förvånansvärt bra insats mot ett, som han kallade det, "bästa HBK på flera år". Han fortsatte med lite individuell spelarkritik och sedan var det dags att åka upp till Sannarp.

Väl där inledde vi passet med lite kvadraten och det som nu blivit standarduppvärmning på våra träningar, nämligen två varvs löpning runt planen med full fart på långsidorna. När alla spelarna var uppdelade i tre lag fick ett lag köra snabbhetsträning med Kola medan dom två andra lagen spelade 6 mot 6 med målvakter på en liten plan.

Det blåa laget dominerade och vann alla matcher utom en oavgjord och hetast i det blåa laget måste nog varit Rickard Boman som bjöd på det ena drömmålet efter det andra. Dagens största filmning stod nyförvärvet Johan Mangfors för när han bröt och fick bollen för långt ifrån sig och beslöt sig då för att lägga sig och krävde sedan frispark för detta, domaren som sett det hela lät självklart spelet fortsätta. När det spelats tre omgångar av denna övningen avslutades träningen med lite löpning, 15 sekunders full fart över planen och sedan 15 sekunders vila med 8 upprepningar.

Idag fredag genomförs veckans sista träning kl 17.00 på Sannarps konstgräs och imorgon är det dags för ny match borta mot Husqvarna FF i Jönköping. Matchen beräknas starta 15.30 på konstgräset i deras stora inomhushall. Förberedelserna inför denna matchen ska vara top notch och som färdkost innan matchen får alla spelare en hel baguette var så att man ska ha kraft nog att orka genomföra 90 minuter i högt tempo.

/Svennis

Brottningsträning 7/2

Inför måndagens träning var den stora snackisen att det enligt flera källor bla HP, finns stor chans att det blir en ihopslagning av Örgryte IS och Qviding FF vilket skulle innebära att Halmia får chans att redan i år ta Qvidings plats i division 1 södra. Åsikterna var många och alla trodde nog dom visste vad Lindau skulle berätta när han samlade truppen före träningen men ack så fel vi hade.

Det visade sig nämligen att tisdagens träningsmatch mot HBK U-21 blivit ändrad och för motståndet står nu istället HBKs A-lag. Efter HBKs skrala målskörd hittills i träningsmatcherna har man beslutat att för att öka spelarnas självförtroende spela med bästa tänkbara elva och ösa in mål mot lilla Halmia. Vi får väl se hur det blir med det tänkte vi... Med detta i huvudet genomförde vi sedan ett jobbigt men ändå lite lugnare brottningspass än vanligt.

Efter träningen var det direkt hem och påbörja förberedelserna inför morgondagen då vi ska visa vem som är bäst i stan. Finns det ett roligare sätt att få revansch för helgens spel och förlust mot Höganäs än att klå ett HBK som tror att dom ska köra över oss utan problem?

Missa för allt i världen inte denna matchen som börjar kl 6 på Sannarps konstgräs.

/Svennis